Holiday Plus KM

Holiday Plus KM

Turistička agencija u Kosovskoj Mitrovici

Grčka, Crna Gora, Albanija, Evropski gradovi

ĐAČKI I OMLADINSKI TURIZAM

Kao okosnica obrazovanja i boljeg upoznavanja kultura, naroda i običaja a samim tim izgradnje svestranog, širokoumnog sloja mladih naraštaja izdvojio se đački i omladinski turizam kome članovi našeg tima decenijama poklanjaju posebnu pažnju i aktivno učestvuju u neformalnom obrazovanju sada već stasalih naraštaja.

U našem portfoliju zadovoljnih klijenata se nalaze učenici gotovo svih osnovnih i srednjih škola na Kosovu i Metohiji (pre i posle ’99), polaznici vrtića, studenti brojnih fakulteta ali i sportska udruženja, folkloraši, plesne škole, horovi, školice jezika i intelektualnih veština.

U našoj organizaciji svake godine hiljade mališana ode na rekreativnu nastavu, školu u prirodi, letovanje, zimovanje gde se susreću sa prirodnim lepotama naših planina i nacionalnih parkova, jezera i obližnjih letovališta.

Oni malo stariji se obilazeći Srbiju upoznaju sa kulturnom baštinom, legendama i običajima naših krajeva, svi znaju lozu Nemanjića i njihove zadužine, znaju i gde je bila Jatagan mala, sa koje strane planine Rudnik su Obrenovići a sa koje Karađorđevići, zašto je arhitektura Vojvodine toliko drugačija od centralne Srbije, recituju krvavu bajku u Šumaricama, ali znaju i Kadinjaču kraj Užica, obilaze muzeje, ergele, parkove prirode ali đuskaju i u diskoteci.

Srednjoškolci moraju izvući pouku iz anegdote o inat kući, sriču Šantićevu Eminu i Mostarske kiše, dok im se um bistri podno Leotara. Drugi šetaju Karlovim mostom, jedu zaher tortu, pričaju o solunskim podvizima njihovih predaka sa deda Đorđem, znaju da most uzdaha i nije romantično mesto ali Santa Maria della Salute jeste…
Za vreme putovanja o njima brinu lekari, nastavnici čije je naknade odobrio savet roditelja i ispitao da li su sve zakonske regulative ispoštovane i uvek su u pratnji profesionalnog vodiča koji zna kako da dočara destinaciju različitoj starosnoj strukturi dece.

Naši najmlađi samostalni klijenti školuju svoj jezik u Engleskoj i na Malti, Italijanski u Salernu, spremaju se za skijaška takmičenja na Kopaoniku i Torniku, bratime po Evropi, pevaju u Tekelijanumu, debatuju na Ohridu.

Poseno nam je zadovoljstvo kad smo u prilici da mališanima i omladincima pokažemo lepote Kosova i Metohije, održimo kratak čas istorije od IX do XX veka, kao što smo to radili `80. i `90.

Svima nama su deca suština postojanja i trudimo se da im omogućimo najbolje. Zato smo zahvlni baš Vama koji ste nam najmilije predali u ruke i koji to s poverenjem ponavljate iznova decenijama unazad dajući baš nama čast da organizujemo njihove škole u prirodi, rekreativne rastave, letovanja, zimovanja, stručne ekskurzije u zemlji i inostranstvu, seminare, kampove jezika, skijanja, košarke i drugih sportova, omladinske radionice u regionu… . Trudimo se da oslušnemo želje dece a da se ponašamo roditeljski i tako opravdamo ukazano poverenje i čast da i mi učestvujemo u odgoju Vaših najmilijih i damo skroman doprinos izgradnji naše nacije.